Home / Geurmarketing

Geurmarketing en geurverspreiding

Geurmarketing wordt vaak nodeloos ingewikkeld gemaakt. Talloze studies zijn er gedaan en veel geurmarketing bureaus schermen dan ook met cijfers over toename in omzet, klanttevredenheid en meer. Dit terwijl we eigenlijk intuïtief al kunnen begrijpen wat geurverspreiding of geurmarketing doet. Vrijwel iedereen vindt het fijn als het ergens lekker ruikt. Andersom is ook waar. Daar waar het vies ruikt, zijn we liever snel weer weg. Dat is de basis van geurmarketing en vanuit die basis kunnen we in vrijwel elke situatie geur inzetten. 

Wat is geurmarketing?

Geurmarketing of aromamarketing in de smalle zin van het woord, is het inzetten van geur vanuit een commercieel oogpunt. Als geurmarketing goed ingezet wordt in een commerciële omgeving dan kan het alle uitingen omtrent uw merk of product versterken. Het resultaat is een diepgaande en langere connectie met uw klant. Lees meer over de marketing in geurmarketing >>

geurmarketing, ervaar de kracht van geurmarketing

Naast geurmarketing in een commerciële omgeving wordt geurverspreiding ook ingezet in andere branches zoals de zorg, musea en kantoren. Geurmarketing wordt dan vooral ingezet om de sfeer en gemoedstoestand positief te beïnvloeden of om nare geuren weg te nemen. De term 'geurmarketing' is dan eigenlijk niet meer helemaal juist, maar wordt desondanks voor dergelijke toepassingen toch vaak wel gebruikt. Klik hier voor een overzicht van de toepassingen van geurmarketing >> 

Tell me and I’ll forget

Show and I’ll understand

Smell and I’ll remember

Advies op maat?

T: 0180-642070

Of neem contact op per mail:

Samen bepalen we welke geurverspreider en welk aroma voor u het meest geschikt is. Ons advies is altijd geheel vrijblijvend! Wij denken graag met u mee hoe u in uw situatie optimaal gebruik kunt maken van geurmarketing.

Voordelen geurmarketing: Tevreden klanten die langer blijven

Geur marketing brengt uw communicatie op een hoger niveau. De resultaten van geurmarketing zijn bewezen: tevreden klanten die uw merk, product of gelegenheid herinneren en langer blijven. Op de juiste manier toegepast, heeft aromamarketing een bewezen positief effect op:

  • Klanttevredenheid: de juiste geur zorgt ervoor dat mensen zich prettig voelen en hun ervaringen met uw bedrijf positiever beoordelen.

  • Verblijfsduur: mensen zullen langer blijven daar waar ze zich prettig voelen.

  • Koopbereidheid én omzet: geuren kunnen aantrekken, overtuigen en overhalen

  • Merkherinnering en klantenbinding: mensen kijken terug op een prettige ervaring en zullen hierdoor eerder geneigd zijn terug te keren.

  • Communicatie en beleving: geur kan andere communicatie uitingen versterken. Het laat tekst en beeld tot leven komen en kan een product of ruimte een vleugje luxe en prestige mee geven.

  • Concurrentievoordeel: met de juiste geur onderscheidt u zich van uw concurrenten en biedt u een complete beleving aan uw klant of gast.

  • Associatie en herkenning: een beeld zegt meer dan 1000 woorden, maar geur heeft een directe verbinding met emotie en geheugen. Geur brengt u in een tel terug in de tijd.

  • Geurverwijdering: inzet van een geursysteem kan nare geuren verdrijven en een prettige ambiance ervoor terugbrengen.

Lees meer over de voordelen van geurmarketing >>

 

Toepassingen geurmarketing: geurverspreiding in winkels, hotels,  sportcentra, zorg en meer

Geurmarketing kent vele toepassingen. Wij vertellen u er graag over. Kies hieronder op een toepassing of ga naar alle toepassingen >>

 
Geurmarketing hotels, geurverspreiding hotel

Heet uw gasten welkom met een aangename geur. Lees meer over geurmarketing in hotels.

Geurmarketing horeca, geuroverlast horeca

Verspreid een aangename geur en zorg dat uw gasten langer blijven. Lees meer over geurmarketing in de horeca.

Geurmarketing winkel, geur winkel

Zorg met geurmarketing voor een aangename ambiance zodat uw klanten rustig rond kijken. Lees meer over geurmarketing in winkels.

Geurmarketing hotels, geurverspreiding hotel

Laat tentoonstellingen tot leven komen met onze speciale geuren. Lees meer over geurverspreiding in musea.

Geurmarketing horeca, geuroverlast horeca

Verspreid een frisse geur in sportruimte en kleedkamer. Lees meer over de toepassing van geur in sportcentra.

Geurmarketing winkel, geur winkel

Voorkom geuroverlast en creëer een aangename ambiance voor bewoners, bezoekers en personeel. Lees meer over geurverspreiding in de zorg. 

Doelen van geurmarketing

Voordat u met geurmarketing begint is het belangrijk om te bepalen wat u voor ogen heeft met geurmarketing. Het doel van geurmarketing bepaalt namelijk in belangrijke welke geurverspreider en welk aroma u nodig heeft. 


Voor een winkel zal geurmarketing vooral als doel hebben om de verkoop te stimuleren, terwijl geurverspreiding in de zorg vaak meer wordt ingezet met als doel om nare geuren te verdrijven. In een winkel werken we dan vaak met geurzones, terwijl in het geval van geuroverlast de hele ruimte van geur voorzien moet worden. In een museum is het doel vaak vooral om interactie te creëren en de beleving te verhogen. Het bereik van de geurverspreider hoeft dan vaak maar klein te zijn. Voor kantoren kan het doel zijn om de concentratie te vergroten waarvoor een frisse geur nodig is en een geurmachine die de geur in de hele ruimte verspreidt.

Lees meer over de doelen van geurmarketing >>

 
 

Wetenschap achter geurmarketing

Wereldwijd bevestigen universiteiten de grote successen met geurmarketing. De menselijke neus is zeer gevoelig en kan bewezen meer dan 350.000 verschillende chemicaliën onderscheiden. Geurontvangers in de neus staan in direct verbinding met het gedeelte van onze hersenen dat verantwoordelijk is voor het geheugen en emoties. Verantwoordelijk hiervoor is de nauwe samenhang van de reukklier die geur registreert, en het limbisch systeem in de hersenen dat emotie en geheugen reguleert. Geuren wekken gevoelens op die het verstand niet kan controleren. Geur stuurt ons op een stille, doortastende manier. In de geurmarketing maakt men gebruik van deze wetenschap.

Ga naar 'wetenschap achter geurmarketing' voor meer leuke feitjes en weetjes >>

Geurmarketing, de wetenschap achter

Benieuwd wat geurmarketing voor u kan betekenen?

Wij adviseren u graag over de inzet van geur en geurmarketing binnen uw bedrijf. Vertrouw op onze jarenlange ervaring in verschillende branches. Vraag vandaag nog een offerte aan en wij nemen contact met u op om uw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. 

Geurmarketing in het nieuws