Home / Geurmarketing / Geurverspreider keuzehulp: kies de beste geurverspreider voor uw situatie

Wat is de beste geurverspreider? Gebruik de keuzehulp

Aroma Solutions biedt u een grote verscheidenheid aan geurverspreiders. Van stijlvolle compacte geurverspreiders tot professionele geurverspreiders met een grote capaciteit, wij hebben een oplossing voor elk budget en elke geurmarketing toepassing. Naast directe aanschaf van onze geurmachines, is het ook mogelijk de geurmachines te huren of leasen. Om u te helpen de juiste keuze te maken voor een geurverspreider, bieden we u onze geurverspreider keuzehulp.

Geurverspreider keuzehulp: Kies de beste geurverspreider voor uw situatie

Er zijn vele geurverspreiders op de markt, maar hoe weet u nu welke geurverspreider u moet kiezen? Om de juiste keuze te maken, moet u uzelf eigenlijk twee vragen stellen.

 1. Wat wil ik bereiken met geurverspreiding? Met andere woorden wat is uw geurmarketing doel?

 2. Hoe groot moet het bereik van mijn geurverspreider zijn? Dat wil zeggen in welke ruimte wilt u de geur verspreiden, wat zijn de afmetingen van de ruimte, hoeveel van de ruimte wilt u bereiken, etc?

Deze twee tezamen bepalen in basis welke geurverspreider voor u het beste is.

Liever persoonlijk advies wat voor u de beste geurverspreider is?

Natuurlijk adviseren wij u ook graag persoonlijk welke geurverspreider voor u het meest geschikt is. Neem contact met ons op voor advies op maat.

Advies op maat?

T: 0180-642070

Of neem contact op per mail:

Samen bepalen we welke geurverspreider en welk aroma voor u het meest geschikt is. Ons advies is altijd geheel vrijblijvend! Wij denken graag met u mee hoe u in uw situatie optimaal gebruik kunt maken van geurmarketing.

1. Wat is het doel van de geurverspreiding?

Om de juiste geurverspreider te kiezen is het belangrijk om te bepalen welk doel u voor ogen heeft met de geurverspreiding. Bijvoorbeeld:

 • Wilt u een prettige winkelomgeving creëren, waardoor klanten langer blijven en meer uitgeven?

 • Wilt u een nieuw merk promoten?

 • Wilt u de verkoop van een bepaald product stimuleren? Bijvoorbeeld de verkoop van chocolade eitjes tijdens Pasen?

 • Wilt u een ontspannen sfeer creëren?

 • Wilt u de aandacht trekken van voorbijgangers op een beurs?

 • Wilt u geuroverlast tegen gaan?

 • Wilt u een nieuwe geur van een product laten ruiken aan potentiële klanten? Bijvoorbeeld die nieuwe geur wasmiddel, wasverzachter, schoonmaakmiddel, deodorant, parfum of shampoo?

 • Wilt u zorgen voor alertheid en oplettendheid?

 • Wilt u de aandacht naar een bepaald schap of rek in de winkel trekken?

 • Wilt u patiënten op hun gemak stellen?


Het doel dat u voor ogen heeft met geurmarketing bepaalt het bereik dat u nodig heeft.

Het geurmarketing doel bepaalt of u een hele ruimte wilt begeuren met de geurverspreider of bijvoorbeeld alleen de entree of een bepaald gedeelte. Een aantal situaties bespreken we hieronder.

Mensen raken binnen enkele minuten gewend aan een geur. Denk maar uw eigen parfum. Dat ruikt u zelf vaak niet meer. Het is dan ook in veel gevallen zonde van uw geld om in de hele ruimte geur te verspreiden omdat mensen het op een gegeven moment niet meer bewust waarnemen. Wij adviseren om deze reden om in winkels, hotels e.d. geurzones te creëren zodat de geursensatie zich steeds herhaalt naarmate mensen in en uit de geurzones lopen. We gebruiken dan geurverspreiders met een kleinere capaciteit van circa 50-100 m2 afhankelijk van de indeling van de ruimte. Ook in showrooms kunt u met geurzones productgroepen eruit lichten en per productgroep een eigen ambiance creëren. Denk aan een een warme, kruidige geur bij de klassieke keukens en een frisse, moderne geur bij de moderne keukens. Of een ambiance geur bij de entree van een auto showroom en een koffie geur bij de koffiehoek om bezoekers te verleiden even rustig rond te kijken onder het genot van een kopje koffie. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ook als u een specifiek product wilt promoten of op een beurs of in een multibrand store de aandacht op uw merk wilt vestigen dan gebruikt u een geurverspreider met een bereik van rond de 50 m2.  

 

Het is maar zelden nodig om de geur in de hele ruimte te verspreiden. Wij adviseren dit eigenlijk alleen voor locaties waar sprake is van geuroverlast. Ook als u geur in wilt zetten om de gemoedstoestand te beïnvloeden, zoals concentratie of stress, dan is het wel aan te raden om met een geurverspreider de hele ruimte te begeuren. 

 

Als u geur in wilt bouwen in een verkoopdisplay, dan wilt u een geurverspreider (op batterijen) die heel gericht het aroma verspreidt. Het bereik van de geurverspreider is zeer klein, de interactiviteit met de geur is zeer groot. Klanten kunnen bijvoorbeeld zelf op een knop drukken om het aroma te ervaren. 

Natuurlijk heeft het doel van geurverspreiding niet alleen consequenties voor het type geurverspreider dat geschikt is maar ook voor het aroma dat u kiest. Uiteraard adviseren wij u hierbij graag. Neemt u contact op voor advies op maat.

2. In welke ruimte wordt de geurverspreider gebruikt? Hoe groot moet het bereik zijn van de geurverspreider?

Om te bepalen wat voor u de beste geurverspreider is, is het belangrijk om te weten waar de geur verspreid moet worden. Hoe groot is de ruimte? Hoe is de ruimte ingedeeld? Moet de geur in de hele ruimte verspreid worden of slechts in een gedeelte? Onze geurverspreiders staan gesorteerd op bereik in m3. U kiest het juiste bereik op basis van het aantal kubieke meters van de ruimte waar u de geur wilt verspreiden. Een aantal tips:

 

 • Als u slechts een deel van een ruimte wilt begeuren dan kunt u een geurverspreider met een kleiner bereik kiezen. Deze plaatst u daar waar u de geur wilt verspreiden.

 • Bij een zeer hoge ruimte adviseren wij om een geurverspreider op te hangen en deze omlaag te richten. U hoeft dan geen rekening te houden met de volledige plafondhoogte bij het bepalen van het benodigde bereik. Het is immers zonde om boven de neus van de bezoeker een geur te verspreiden.

 • Wilt u de geur in meerdere aangrenzende ruimten verspreiden of is de ruimte voorzien van een centraal ventilatiekanaal? Kies dan voor een inbouw geurverspreider zoals de SD2000 of SD8000 geurmachine. Dit is de meest efficiënte vorm van geurverspreiding. U voorziet direct een hele vleugel van de juiste geur en bent veel voordeliger uit dan met een geurverspreider in elke ruimte.

 
Spirit pro geurverspreider

Naast deze geurverspreiders met aroma olies, hebben we tevens een geurverspreider met droge diffusie technologie in ons assortiment: De Spirit Pro geurverspreider. Deze geurverspreider heeft een bereik tot max. 250 m3. Het is een compacte geurverspreider met veel functionaliteiten, waaronder een timer en verbruiksindicatie. Droge diffusie betekent dat de geur geen residu achterlaat op kleding, vloeren en wanden. Het is daarmee veilig voor gebruik permanent bezette en in food omgevingen.

 

Dankzij zijn gebruiksgemak en programmeermogelijkheden zeer geschikt voor geurverspreiding in een kleine winkel of om geurzones aan te brengen in grotere winkels, showrooms, zorginstellingen en meer. 

Meer informatie over de Spirit Pro geurverspreider vindt u op slimmegeurmarketing.nl >>

Liever persoonlijk advies wat voor u de beste geurverspreider is?

Wij adviseren u graag over de inzet van geurverspreiders en geurmarketing binnen uw bedrijf. Vertrouw op onze jarenlange ervaring in verschillende branches. Vraag vandaag nog een offerte aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om uw wensen en onze mogelijkheden te bespreken.