Home / Geurmarketing / Flat line geurverspreiding

Geurverspreiding

Er zijn diverse methoden van geurverspreiding. Wat oudere modellen geurverspreiders maken vaak nog gebruik van verwarming of verdamping om geuren te verspreiden. Het nadeel is dat deze methoden de integriteit en kwaliteit van de geur aan kunnen tasten. Onze geurverspreiders werken met een unieke koude lucht verstuiving.

Geurverspreiding technieken

Aroma Solutions is gespecialiseerd in geurmachines voor aroma olie. Er zijn in basis twee manieren van geurverspreiding bij dit type geursystemen. 

Verwarming en verdamping

Bij verwarming en verdamping wordt het aroma in een reservoir gegoten. Dit reservoir wordt van onderen verwarmd waardoor de geur verdampt. Om meer geur te verdampen wordt de temperatuur van het geursysteem hoger gezet.

Koude lucht verstuiving of verneveling

Bij koude lucht verstuiving of verneveling wordt er koude lucht langs het aroma geleid. Het aroma wordt zo meegenomen met de lucht die verspreid wordt. Een ventilator zorgt voor bereik van de geur.

 

Naast deze twee technieken zijn er ook geurverspreiders met een droge geurdiffusie. De lucht wordt dan langs met geur geïmpregneerde korrels geleid. Via onze site slimmegeurmarketing.nl leest u meer over de voordelen van dit type geurverspreiding. 

Advies op maat?

T: 0180-642070

Of neem contact op per mail:

Samen bepalen we welke geurverspreider en welk aroma voor u het meest geschikt is. Ons advies is altijd geheel vrijblijvend! Wij denken graag met u mee hoe u in uw situatie optimaal gebruik kunt maken van geurmarketing.

geurverspreiding, flat-line koude lucht verstuiving / verneveling, geurverspreider

Geurverspreiding middels koude lucht verstuiving

Al onze geurverspreiders gebruik makende van vloeibare oliën maken gebruik van koude lucht verstuiving. De geur olie wordt met behulp van een compressor en een unieke high efficiency diffuser verneveld zonder verlies van geurstoffen. In combinatie met een programmeerbare timer bieden onze geurmachines een optimale geurverspreiding in de ruimte.

De gepatenteerde koude lucht verstuivingstechnologie zorgt voor een constante geurverspreiding van het geuraroma (blauwe lijn). Bij andere technologieën kan de geurintensiteit na verloop van tijd afnemen (rode lijn) doordat geurcartridges leeg raken of verwarmingselementen geen constante temperatuur kunnen houden. Ook is het soms lastiger om bij dergelijke geurmachines de intensiteit van de geur goed te regelen. Onze koude lucht geurverspreiding zorgt voor een constante geurintensiteit ongeacht de hoeveelheid geur die nog in de cartridge zit. Zo haalt u het meeste uit elk flesje aroma dat u koopt.

Geurverspreiding zonder de kwaliteit van de geur aan te tasten

Geurmachines die gebruik maken van geurverspreiding middels verdamping of verwarming kunnen de natuurlijke eigenschappen van de geur aantasten en daarmee een negatief effect hebben op de kwaliteit en integriteit van een geur. Met koude lucht verstuiving, dus ook voor onze zogenaamde "droge" systemen, blijven de natuurlijke ingrediënten van de geur in tact. Dankzij onze gepatenteerde koudelucht verstuivingstechnologie is de kwaliteit van elke geur dan ook gewaarborgd tijdens het complete verstuivingsproces.

Het type geurverspreiding kan grote invloed hebben op het effect van uw geurmarketing. Let bij de aanschaf van een geurmachine dus altijd op welk type geurverspreiding gebruikt wordt door het geurapparaat.

Geurverspreiding: Display, spray, inbouw of machine?

Geurverspreiders zijn er in vele soorten en maten. Naast de technieken van geurverspreiding is er ook volop keuze in het middel waarmee de geur verspreid wordt. Er zijn geursprays, geurmachines, geurdispensers in point of sale displays, inbouw geursystemen, geurzakjes en soms zelfs stenen of kettinghangers die geur afgeven. Wanneer gebruikt u nu welke geurverspreider?

  • Een geurspray heeft vaak een beperkt bereik is vooral geschikt als u alleen een geur wilt verspreiden in bepaalde situaties. Bijvoorbeeld als u af en toe last heeft van nare geuren die u wilt verwijderen. U kunt dan even sprayen als de overlast er is en het geurprobleem direct verhelpen.

 

  • Geurmachines zijn er in vele soorten en maten en zijn de ideale oplossing als u op gezette tijden een geur wilt verspreiden in de hele ruimte. Bij geurmarketing hebben we het meestal over deze geurmachines. Onze geurmachines variëren in capaciteit van 125m3 tot 8000m3, zodat we voor elke ruimte een geschikt geursysteem kunnen bieden. Wij bieden geursystemen op basis van fijnstof loze "droge" systemen en systemen op basis van koud verdampte olie systemen die wij tevens aanbieden als inbouw geurverspreiders die aangesloten kunnen worden op het ventilatiesysteem. De inbouw geurverspreiders zijn uitermate geschikt als u discreet wilt begeuren. Gebruik onze geurverspreider keuzehulp om te bepalen welke geurverspreider voor u het meest geschikt is.

 

  • Tot slot bieden wij ook diverse point of sale geursystemen. Van inbouw geurdispensers voor uw verkoop display tot losstaande boxen die u in het winkelschap kunt plaatsen. Ook bieden we geurzakjes die u als promotiemateriaal weg kunt geven. Ideaal als u een nieuwe geur wasmiddel, schoonmaakmiddel, deodorant of iets dergelijks wilt promoten. 

 
Geurverspreiding in elke branche

Onze koude lucht verstuiving is geschikt voor vrijwel elke branche. Onder toepassingen geurmarketing vindt u een overzicht van branches waarin geurverspreiding een unieke toevoeging kan zijn aan de beleving van de klant. U kunt ook klikken op één van de onderstaande links. De toepassingen van geur zijn eindeloos, dus ook als uw branche er niet bij staat aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Geurmarketing - lees meer over de voordelen van en de wetenschap achter geurmarketing

Geurverspreiding hotels - verwelkom uw gasten met de juiste geur in de lobby, hotelkamers en het restaurant

Geurverspreiding eetgelegenheden - uitnodigende geuren in uw restaurant, lunchroom, café, pizzeria

Geurverspreiding uitgaansgelegenheden - maskeer onaangename zweetgeuren in uw bar, kroeg, casino, discotheek of club

Geurverspreiding retail non-food - verspreid een aangename geur in uw kledingwinkel, woonwinkel of speelgoedwinkel

Geurverspreiding retail food - heerlijke etensgeuren laten uw klanten watertanden bij de ingang van uw supermarkt, bakker, viszaak, groentewinkel, kaaswinkel of delicatessenzaak

Geurverspreiding (auto) showroom - voeg een vleugje luxe toe en versterk uw merk

Geurverspreiding musea - breng tentoonstellingen tot leven met geur. Interactie gegarandeerd!

Geurverspreiding onderwijs - verbeter de concentratie op scholen en universiteiten of breng de geschiedenislessen tot leven met geuren van vroeger

Geurverspreiding zorg - stel gespannen patiënten op hun gemak met ontspannende geuren

Geurverspreiding kantoren - verbeter de productiviteit en concentratie en reduceer stress met de juiste geur

Geurverspreiding banken en andere zakelijke dienstverlening - de juiste geur laat wachttijden korter lijken en verhoogt klanttevredenheid

Geurverspreiding sportcentra - zorg voor een frisse, stimulerende sportomgeving

Benieuwd wat geurverspreiding voor u kan betekenen?

Wij adviseren u graag over de inzet van geur en geurmarketing binnen uw bedrijf. Vertrouw op onze jarenlange ervaring in verschillende branches. Vraag vandaag nog een offerte aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om uw wensen en onze mogelijkheden te bespreken.