Home / Geurmarketing toepassingen / Geurmarketing musea, geurverspreiding musea

geurverspreiding musea, geurmarketing, speciale aroma's musea

Geurverspreiding musea: breng exposities tot leven!

De muffe vochtige geur van de grotten van oermensen. De penetrante geur van dinosaurussen. De geur van kanonnen die op zee afgevuurd worden of de geur van een oud schip dat rond doolt op de oceaan. De geur van buskruit en straat bommen. De geur van stoomtreinen. Of de geur van verre oorden en vervlogen tijden. Neem een kijkje bij onze special aroma's en laat u inspireren!

Advies op maat?

T: 0180-642070

Of neem contact op per mail:

Samen bepalen we welke geurverspreider en welk aroma voor u het meest geschikt is. Ons advies is altijd geheel vrijblijvend! Wij denken graag met u mee hoe u in uw situatie optimaal gebruik kunt maken van geurmarketing.

U kunt bezoekers van uw museum er over laten lezen en in sommige gevallen zelfs laten voelen, maar niets is zo krachtig als geur. Met het juiste aroma neemt u uw bezoekers mee terug in de tijd of misschien wel juist naar de toekomst. Het is aan u. Er is vanalles mogelijk.

Geurmarketing: Interactie gegarandeerd

Om kinderen aan te trekken, zijn veel musea op zoek naar manieren om tentoonstellingen interactiever te maken. Met geur is interactie gegarandeerd. Bouw geuren in en laat kinderen raden wat ze ruiken. Of laat kinderen het leven van een oermens of piraat of wat dan ook ervaren met bijbehorende geur. Met geurmarketing biedt u uw bezoekers een veel completere ervaring die nog lang in de herinnering zal blijven. 

 

Geen zintuig is zo goed in staat het verleden zo levendig terug te halen als de reuk, maar doordat geuren verdwijnen gaat een deel van de geschiedenis verloren zonder dat we dat beseffen. Met geur worden tentoonstellingen tot leven gebracht. Hoe rook het atelier van Rembrandt? Welke geuren zijn nu typisch Nederlands? Hoe zou het geroken hebben op een schip van de VOC? 

Onze aroma's worden bijvoorbeeld gebruikt in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Hier hebben bezoekers de mogelijkheid de tentoonstellingen te zien, horen, voelen en zelfs ruiken. Geur zorgt voor een memorabele ervaring voor de bezoekers van het museum. 

Voordelen van geur voor musea en tentoonstellingen

Interactie

Geuren zorgen voor interactie met uw bezoekers
 

Directe associaties

Geuren zorgen voor talloze associaties bij uw bezoekers. Met geur gaan ze op in het moment en laat u hen even vergeten waar ze zijn.
 

Blijvende herinnering

Geur maakt de ervaring compleet voor uw bezoeker. Een bezoek aan uw museum zal in het geheugen gegrift staan.

Benieuwd wat geurmarketing voor uw museum kan betekenen?

Wij adviseren u graag over de inzet van geurverspreiding in uw museum of evenementlocatie. Vertrouw op onze jarenlange ervaring en vraag vandaag nog een offerte aan. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw wensen en onze mogelijkheden te bespreken.