Home / Geurmarketing toepassingen / Geurmarketing onderwijs, geurverspreiding school, concentratie verbeteren

geurverspreiding onderwijs, concentratie verbeteren

Geurverspreiding onderwijs: verbeter concentratie

Geurverspreiding op scholen staat wellicht nog in de kinderschoenen, maar is zeker interessant. Of u geur nu inzet om de concentratie van leerlingen (en docenten!) te verbeteren of om een extra beleving aan de lessen toe te voegen. Misschien gebruikt u geurmachines wel in de omgeving van de toiletruimtes, rookruimtes of gymzalen om daar nare geuren te verdrijven. U kunt geurmarketing ook inzetten bij de kantine om de verkoop van gezonde broodjes te stimuleren. 

Advies op maat?

T: 0180-642070

Of neem contact op per mail:

Samen bepalen we welke geurverspreider en welk aroma voor u het meest geschikt is. Ons advies is altijd geheel vrijblijvend! Wij denken graag met u mee hoe u in uw situatie optimaal gebruik kunt maken van geurmarketing.

Een nieuwe dimensie in lesgeven

De beste scholen in Nederland streven voor het predicaat 'excellent'. Dat keurmerk wordt vergeven aan scholen die hun kinderen veel leren én hun iets extra's bieden. Met geur kunt u uw lessen naar een hoger plan brengen. 

Tell me and I’ll forget

Show and I’ll understand

Smell and I’ll remember

We kennen allemaal de bevlogen geschiedenis leraren die het verhaal zo mooi konden vertellen dat het leek of je zelf in de loopgraven lag tijdens WOII of dat je de eerste was die voet aan wal zette in Amerika. Je kon bijna de exotische geuren van nootmuskaat en andere kruiden uit de tijd van de VOC al ruiken. Bij een leraar die zo goed kon vertellen kon je dagen later nog steeds het verhaal herinneren en hoefde je veel minder hard te stampen om de stof in je hoofd te krijgen. De reukzin staat in directe relatie met het geheugen en de emotie. Als tijdens de lessen niet alleen horen en zien aangesproken worden maar ook de andere zintuigen dan kunnen we ons alleen maar indenken wat voor impact dat zal hebben. Helemaal voor kinderen die beperkingen hebben in hun zicht of gehoor. Geur brengt gegarandeerd interactie teweeg! 

Geur voor energie, concentratie en alertheid

In kantooromgevingen is veel onderzoek gedaan naar het effect van geur op efficiëntie en prestaties. De juiste geur kan stress niveaus verlagen en prestaties verbeteren. Studies hebben uitgewezen dat kantoormedewerkers 54% minder fouten maken als een citroengeur verspreid wordt. De typesnelheid en accuraatheid worden verder verbeterd als de geur van pepermunt wordt verspreid. Geur kan zelfs helpen tegen de after lunch dip. Het is aangetoond dat het verspreiden van een lavendelgeur tijdens pauzes de prestaties na de pauze verbetert. Een frisse citroengeur tijdens vergaderingen en brainstorm sessies houdt mensen bij de les en zorgt voor actieve discussies. 

De verspreiding van citroengeuren tijdens examens en toetsweken kan de prestaties van uw leerlingen verbeteren. Geuren als lavendel en eucalyptus kunnen gespannen zenuwen juist kalmeren. Het verspreiden van de geur met inbouw geurverspreiders via het centrale luchtkanaal is de meest effectieve en efficiënte manier om de aandacht bij de lessen te houden. U creëert zo een positieve en prettige sfeer op uw school of universiteit voor leerlingen en personeel. 

Voordelen van geur voor scholen, universiteiten en andere onderwijsinstellingen

Ultieme kennisoverdracht

Studies laten zien dat mensen 100 keer meer geneigd zijn iets te herinneren dat ze ruiken dan iets dat ze zien, horen of voelen.

Positieve omgeving

Het begeuren van een leslokaal, examenruimte of vergaderruimte creëert een positieve omgeving dankzij minder stress, minder moeheid, meer alertheid en betere prestaties.
 

Betere luchtkwaliteit

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het verspreiden van etherische oliën bacteriën in de lucht, virussen en schimmels elimineert.

Benieuwd wat geurmarketing voor uw onderwijsinstelling kan betekenen?

Wij adviseren u graag over de inzet van geurverspreiding in uw school of universiteit. Vertrouw op onze jarenlange ervaring en vraag vandaag nog een offerte aan. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw wensen en onze mogelijkheden te bespreken.