Home / Geurmarketing toepassingen / Geurmarketing retail food, geurverspreiding supermarkt, geur voor productpromotie

Geurrmarketing winkel, geurverspreiding retail food, geur supermarkt, productpromotie

Geurverspreiding versterkt smaak: de ultieme verleiding

Het stimuleren van de reukzin om voedingswaren te verkopen is geen nieuw concept binnen de voedingsindustrie. Bakkers en chocolatiers passen deze techniek al jaren toe. Zij begrijpen als geen ander dat geur smaak versterkt en dat het verspreiden van geuren klanten over de streep kan trekken om de winkel binnen te lopen. Geurmarketing onderzoek toont aan dat onze reukzin het krachtigste zintuig is aangezien het ruiken van een geur vaak een sterke emotionele reactie veroorzaakt. Geurmarketing heeft als gevolg dat consumenten meer impulsaankopen doen.

Advies op maat?

T: 0180-642070

Of neem contact op per mail:

Samen bepalen we welke geurverspreider en welk aroma voor u het meest geschikt is. Ons advies is altijd geheel vrijblijvend! Wij denken graag met u mee hoe u in uw situatie optimaal gebruik kunt maken van geurmarketing.

Geurmarketing in supermarkten: Etensgeuren voor een complete winkelervaring

Het gebruik van geur om etenswaren en dranken te verkopen is niet altijd mogelijk. Verpakte, ingeblikte of gekoelde producten zijn immers geurloos. Supermarkten maken ook gebruik van technologiëen zoals moderne koeling die de aroma’s van vers fruit of brood wegnemen. Alhoewel dit proces de gezondheid en verminderde verspilling ten goede komt worden de heerlijke geuren die de winkelervaring compleet maken teniet gedaan. Geurmarketing biedt hiervoor de oplossing om zo de beleving compleet te maken.

Selecteer een herkenbare geur die een memorabele ervaring en een langdurige indruk achterlaten. Onze uitgebreide selectie van aroma’s zijn ontwikkeld voor elke omgeving. Van warenhuis tot supermarkt en van viswinkel tot bakkerij. Of het nu de aantrekkingskracht van frisse appel of mango is of de verleidelijke geur van chocolade of koffie, Aroma Solutions heeft het juiste aroma voor u.

Geurmarketing om verkoop van een product(groep) te stimuleren

Door specifieke aroma's te verspreiden in uw winkel kunt u de aandacht van de consument op bepaalde producten richten. Kies rond Pasen voor een chocoladegeur en verkoop meer paaseitjes. Verspreid de geur van versgebakken brood en verkoop meer brood. De geur van koffie ruiken kan ervoor zorgen dat een consument zich herinnert dat hij nog koffie moet halen. De geur van vers gebakken vis of gerookte makreel kan verkopen van vis aanzienlijk verhogen. Een geurmachine bij de ingang kan mensen naar binnen trekken en verleiden tot aankopen.

Zeker voor impulsinkopen kan geur een belangrijke factor zijn. Door het ruiken van een bepaalde geur krijgt de klant zin in dat product. Een klant zal dan al snel meer kopen dan hij eigenlijk van plan was. Het effect is maximaal als de geuren subtiel en onopvallend worden verspreid. Onze discrete inbouw geurverspreiders zijn dan ideaal. 

Geurverspreiding in Point of sale displays

Met onze unieke Point of Sale Aropromo geursystemen kunt u nu ook geur toevoegen aan uw verkoop displays. Dit brengt uw product promotie naar een heel nieuw niveau. U kunt geurboxen in uw schap plaatsen en zo een nieuwe geur wasmiddel onder de aandacht brengen of een interactief verkoopdisplay bouwen voor een nieuwe geur deodorant voorzien van een drukknop waarmee de geur verspreid wordt.

Voordelen van geurverspreiding voor supermarkten en speciaalzaken

Krachtige promotie

Promotionele activiteiten ondersteund door geur zijn zeer effectief dankzij de directe link met ons krachtigste zintuig. Geur is daarnaast ook een zeer kost-efficiënte marketing tool.
 

Emotionele binding

Het verspreiden van kwaliteitsaroma’s kan de aandacht van de consument op een bepaald product richten en de verkoop hiervan stimuleren.
 

Versterkende werking

Geur versterkt smaak als geen enkel ander zintuig. Dit is een essentieel onderdeel van de verkoop van etenswaren.

Geurmarketing in het nieuws

Geurmarketing in de retail is een populair onderwerp van gesprek. Lees hier een aantal leuke artikelen. 

Benieuwd wat geurmarketing voor uw winkel kan betekenen?

Wij adviseren u graag over de inzet van geur en geurmarketing in uw winkel. Vertrouw op onze jarenlange ervaring en vraag vandaag nog een offerte aan. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw wensen en onze mogelijkheden te bespreken.