Home / Geurmarketing toepassingen / Geurmarketing retail non-food, geurverspreiding winkel, geur in winkel

Geurrmarketing winkel, geurverspreiding retail, geur in winkel

Geurmarketing winkel: prikkel alle zintuigen

Zeventig procent van alle aankopen wordt beslist op de winkelvloer. Waarschijnlijk heeft u zorgvuldig nagedacht over de muziek, het licht, de service, de inrichting en de sfeer in uw winkel. Met geurmarketing voegt u echter nog een extra dimensie toe aan de winkelervaring van uw klanten. U slaat drie vliegen in één klap: met het verspreiden van de juiste geur verblijven uw klanten langer in uw winkel, behaalt u meer omzet en maakt u uw winkel herkenbaar voor uw klanten.

Advies op maat?

T: 0180-642070

Of neem contact op per mail:

Samen bepalen we welke geurverspreider en welk aroma voor u het meest geschikt is. Ons advies is altijd geheel vrijblijvend! Wij denken graag met u mee hoe u in uw situatie optimaal gebruik kunt maken van geurmarketing.

Een blijvende indruk met geur in uw winkel

Van prettig, fris, elegant, energiek, positief, prikkelend, romantisch tot sensueel. Creëer met een geurverspreider die unieke ambiance die bij uw winkel past en laat een positieve indruk achter bij uw klanten. 

Geurverspreiding zorgt niet alleen voor aandacht en nieuwe accenten, maar stimuleert vooral de spontane aankoopbeslissing van de consument. Onderzoek omtrent geurmarketing in winkels toont aan dat consumenten dankzij een aangename geur niet alleen geneigd zijn langer in een winkel te verblijven, maar ook bereid zijn meer te betalen voor hetzelfde product vergeleken met een niet-begeurde winkel. Laat Aroma Solutions u helpen de omzet te vergroten en tegelijkertijd een loyale klantenkring op te bouwen.

Creëer herkenbaarheid met geurmarketing

Misschien wel het bekendste voorbeeld van geurmarketing binnen de retail is de Amerikaanse kledingwinkel Abercrombie & Fitch. In winkelcentra ruik je de winkels al ver voordat je ze ziet. In hun winkels wordt de karakteristieke geur verspreid en zelfs de kleding is voorzien van de typische Abercrombie & Fitch geur zodat u ook thuis nog omringd wordt door de geur. De geur is naast het beeldmerk, misschien wel het meest bekende aspect van hun kleding. 

Zeker als uw bedrijf bestaat uit een keten met meerdere winkels, kunt u met geurmarketing een duidelijke merkherkenning creëren. Met de deuren open ruiken uw klanten de geur buiten al en worden ze als het ware door hun neus naar uw winkel geleid. Voor mensen die regelmatig naar uw winkels gaan, is de geur een herkenbaar aspect van de winkel. Onze geurmachines zijn geschikt voor elke winkel, van groot tot klein. Is uw winkel de volgende?

De voordelen van geurverspreiding in de retail

Merkherkenning

Onderzoek toont aan dat consumenten uw merk beter herinneren en loyaler zijn naar een merk als een prettige geur verspreid wordt in de winkel.
 

Langer verblijf & hogere uitgaven

 

Bloemen en citrusgeuren hebben een positief effect op de verblijfsduur en de uitgaven van consumenten.

Uit onderzoek van Dr. Alan Hirsch blijkt dat geur een positief effect heeft op het koopgedrag. Dit kwam onder andere naar voren uit een experiment, waarbij twee identieke Nike sneakers in twee dezelfde winkelruimtes werden aangeboden. Het enige verschil zat hem in de geur (een ruimte zonder geur en een ruimte met geur). De begeurde ruimte kwam als winnaar uit de bus: er was hier sprake van een conversie van 84% en kopers waren bereid voor dezelfde sneaker $10,- meer te betalen dan in de ruimte waar geen geur verspreid werd.

Memorabele ervaring

Studies laten zien dat mensen 100 keer meer geneigd zijn iets te herinneren dat ze ruiken dan iets dat ze zien, horen of voelen.

Geurmarketing in het nieuws

Geurmarketing in de retail is een populair onderwerp van gesprek. Lees hier een aantal leuke artikelen. 

Benieuwd wat geurmarketing voor uw winkel kan betekenen?

Wij adviseren u graag over de inzet van geur en geurmarketing in uw winkel. Vertrouw op onze jarenlange ervaring en vraag vandaag nog een offerte aan. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw wensen en onze mogelijkheden te bespreken.