Home / Geurmarketing toepassingen / Geurmarketing zorg en welzijn, geurverspreiding zorg en welzijn

geurverspreiding zorg, ontgeuren

Geurverspreiding zorg: maak een schone, frisse indruk

Ziekenhuizen, tandarts, huisarts, verzorgingstehuis, verpleegtehuis, roepen bij veel mensen onmiddellijk negatieve gevoelens en associaties op zodra ze aankomen. Dat terwijl het voor medisch specialisten vaak juist belangrijk belangrijk is patiënten tijdens hun bezoek op hun gemak te stellen. Dit is niet altijd een eenvoudige taak aangezien patiënten vaak gespannen, bezorgd en emotioneel zijn. De sterke lucht van schoonmaakmiddelen versterkt deze onbehaaglijke emoties vaak nog meer.

Advies op maat?

T: 0180-642070

Of neem contact op per mail:

Samen bepalen we welke geurverspreider en welk aroma voor u het meest geschikt is. Ons advies is altijd geheel vrijblijvend! Wij denken graag met u mee hoe u in uw situatie optimaal gebruik kunt maken van geurmarketing.

Lavendel en eucalyptus brengen rust en verminderen stress

De juiste geur kan zorgen voor rust en comfort. Het verspreiden van de kalmerende geur van lavendel of eucalyptus zorgt er bijvoorbeeld voor dat het wachten in een wachtkamer als minder stressvol ervaren wordt. De ruimte voelt warmer aan en de patiënt voelt zich rustiger en meer op het gemak. Speciaal voor medische instellingen en artsenpraktijken hebben wij diverse specifieke geurcomposities ontwikkeld. Deze geuren verminderen angst en stress bij de patiënt en creëren een rustgevende atmosfeer. De patiënt zal zich snel prettig en ontspannen voelen, wat het genezingsproces ten goede zal komen.

Geur heeft een directe invloed op stemming en emoties. U kunt daar gebruik van te maken door 's ochtends verfrissende geuren te verspreiden die energie geven en 's middags en 's avonds juist te kiezen voor rustgevende geuren die de bewoners kalmeren en tot rust brengen.

Met een inbouw geurverspreider zoals de Aroscent geurverspreider of Ecoscent geurmachine kunt u in één keer in een hele vleugel een aangename geur verspreiden. U kunt ook kiezen voor meer gerichte geurverspreiding in snoezelruimtes of gangen. Wij adviseren u graag!

 

Geurverspreiding om nare geuren te verwijderen

Het begeuren van openbare ruimtes heeft een positief effect op hoe patiënten en bezoekers de kwaliteit van de service en netheid van de omgeving beoordelen. Door het verspreiden van frisse geuren worden nare geuren geneutraliseerd en maakt uw locatie een frisse, schone indruk op bezoekers, bewoners, patiënten en personeel.

Verminder stress gevoelens bij zorg personeel

De gezondheidszorg werknemers staan onder grote druk wat kan leiden tot frustraties en stress. Niet alleen patiënten maar ook artsen en verpleegkundigen kunnen negatieve herinneringen hebben aan bepaalde geuren. Met behulp van geurmachines en therapeutische, anti-bacteriële en kalmerende geuren in ziekenhuis gangen, wachtruimtes en personeelsruimten kunt u voor uw personeel stress verlagen. Het gebruik van op citrus gebaseerde geuren kan de werkomgeving aanzienlijk verbteren en de echte 'ziekenhuisgeur' verdrijven. 

Studies uitgevoerd met medewerkers die werkzaam zijn in de meeste stressvolle omgeving, de Eerst Hulp, laten zien dat personeel zich vele malen minder gestresst en gefrustreerd voelen als de juiste geuren verspreid worden. 

Voordelen van geur in praktijkruimtes, ziekenhuizen en andere zorginstellingen

Kalmerend

Verbeter de geur in de wachtkamer en help mensen te kalmeren voor een consult.

Nare geuren verwijderen

 

Zet frisse geuren in om nare geuren te verwijderen en zo een frisse en schone indruk achter te laten.

Positievere ervaring

Het verspreiden van een natuurlijke lavendelgeur verwijdert negatieve gevoelens en herinneringen aan vervelende ervaringen uit het verleden.

Benieuwd wat geurmarketing voor uw zorginstelling kan betekenen?

Wij adviseren u graag over de inzet van geurverspreiding in uw zorginstelling. Vertrouw op onze jarenlange ervaring en vraag vandaag nog een offerte aan. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw wensen en onze mogelijkheden te bespreken.