Hoe frisser, hoe scherper!


Citroen is niet alleen zuur

Alleen al bij het denken aan citroen ga ik een zuur gezicht trekken. Gelukkig ga je van citroen niet alleen een vies gezicht trekken, maar is het ook nog eens heel nuttig. Deze geur is namelijk ook goed voor de concentratie. De hersenfuncties worden beter uitgevoerd door de magnesium dat in de citroenen zit. In volle kantoren is een citroen geur sterk aan te raden, want buiten dat het de concentratie bevordert, geeft het een fris gevoel. Dat frisse gevoel is wel fijn als je met al je hardwerkende collega’s in een ruimte zit.

Het is niet zo dat alleen een citroengeur dit gevoel opwekt, maar vrijwel alle frisse geuren doen dit. Citroen is hier alleen een populair voorbeeld van. Denk maar eens aan het frisse en vrolijke gevoel dat je krijgt als je in een net verschoond bed stapt, dit komt doordat de frisse geur positieve gevoelens bevordert. Dit verklaart dus waarom je met je goede been uit je schone bed bent gestapt 😉.

Verfrissende geuren bevatten tonen van: Aloe Vera, Anijs, Appel, Basilicum, Citroen, Cocos, Eucalyptus, Gember, Grapefruit, Kiwi, Limoen, Mint, Rozemarijn, Sinaasappel, Tijm, Vijg.

Toepassing van frisse geuren

Net zoals elke ander geur, worden ook de frisse geuren geleverd als geurmixen om zo de geur optimaal zijn werk te laten doen. Frisse geuren worden in veel situaties toegepast. Kleine ruimtes, zoals liften zijn gevoelsmatig ruimer als er een frisse geur wordt verspreid. Ook worden frisse geuren gebruikt om nare geurtjes te verbloemen, vandaar ook dat schoonmaakmiddelen een frisse geur hebben. Niets is erger dan na een grote schoonmaak nog steeds een vieze geur te ruiken.

Ook in vergaderruimtes en kantoren wordt vaak een frisse geur verspreid, dit bevordert namelijk ten eerste de concentratie en ten tweede zal het de after-lunch dip tegen gaan. Zo wordt het voor de werknemers makkelijker om zich te focussen.

Onderzoek wijst uit dat er 54% minder fouten worden gemaakt bij de verspreiding van een frisse geur (Russel Brumfield, 2008). Ook zullen volgens Professor dr. Peter Weinberg op de Ludwig Maximilians Universiteit in Munchen frisse geuren mensen vooral positief stimuleren en hen in een betere stemming brengen. Dus laat het fris ruiken en je werknemers zullen minder snel gaan chillen in die comfortabele bureaustoel 😉.

Uitgelichte berichten
Volg ons

Schrijf in op onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van artikelen en nieuws over geurmarketing. Vul hieronder je mailadres in en klik op inschrijven.

Recente berichten