'Escape room met een appeltaart geur?'


Doordat ik zo veel met geur bezig ben, wilde ik wel eens ervaren hoe het er in de praktijk aan toe gaat in de wereld van de geurmarketing. Ik ben daarom afgelopen week naar een escape room geweest die gebruik maakt van onze geuren. De kamer was opgezet als dokterskamer en uitgerust met onze ‘Old hospital’ geur.

De ‘act’ begon al toen we naar binnen gingen. We werden om de beurt in de wachtkamer gezet, ik als eerste, omdat ik weer veel te enthousiast was om als eerste naar binnen te gaan.

Toen ik binnenkwam rook ik gelijk ‘ziekenhuis’. Het was echt alsof de dokter mij ieder moment op zou komen halen. Ik was al bang gemaakt door de zuster die ons om de beurt de wachtkamer in stuurde.

De hele ervaring werd ondersteund door de ‘old hospital’ geur. Ik zal niet te veel verklappen van de escape room, want dan kunnen jullie er niet meer heen en het is werkelijk waar een geweldige escape room.

Wat doet geurmarketing in escaperooms?

De drang om ergens uit te ontsnappen wordt groter doordat de ervaring wordt ondersteund door een bijpassende geur. De geurbeleving in een escape room is te vergelijken met de geurmarketing in een museum.

De geurverspreiders hebben in beide gevallen de functie om de belevenis nog realistischer te maken, want normaal gesproken worden in een escape rooms alle zintuigen geprikkeld, behalve de neus.

Doordat geur in directe verbinding staat met de herinneringen en emoties, zal de geurmarketing in een escape room de beleving optimaliseren. Er wordt over het algemeen niet vaak nagedacht over geuren in escape rooms. Men staat niet vaak stil bij geur, terwijl het net zo belangrijk is als de andere zintuigen.

Je kunt eindeloos variëren en spelen met geuren in escape rooms. Van een lijkengeur tot de geur van een oud scheepsruim tot zelfs de geur van appeltaart! Ik had dit echt nooit verwacht, maar nu ik weet dat wij ook appeltaart geur leveren aan een escape room, wil ik daar ook wel graag een keer heen .

Voorbeelden van geuren in escape rooms:

Cuban sigar, Biscuit, Hop, BBQ, Plane Crash, Space, Viskraam, Apple Pie.

Uitgelichte berichten
Volg ons

Schrijf in op onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van artikelen en nieuws over geurmarketing. Vul hieronder je mailadres in en klik op inschrijven.

Recente berichten