Binnen no time knock-out door geur


Lekker slapen door geur

Veel mensen kampen met slaapproblemen. Ik ben helaas ook een super slechte slaper :(. Ik heb al veel geprobeerd om in slaap te komen, van 2 uur voor het slapen gaan niets meer eten tot een warme douche nemen voor het slapen gaan. Helaas hielp dit allemaal niet. Tot op een dag mijn vader mij een lavendelgeurtje gaf dat ik op mijn kussen moest spuiten. Wonder boven wonder werkte dit ontzettend goed. De geur van lavendel bracht mij tot rust en ik was binnen notime knock-out.

Ontspannende geuren bevatten tonen van:

Basilicum, Cacao, Camille, Eucalyptus, Geranium, Honing, Jasmijn, Kaneel, Koffie, Kokos, Komkommer, Lavendel, Mandarijn, Melisse, Nootmuskaat, Sandelhout, Sinaasappel, Thee blaadjes.

De kracht van geur

Geuren als jasmijn, koffie, honing, kaneel, mandarijn en vanille zijn goede voorbeelden van ontspannende geuren. In aromatherapie wordt vaak het pure aroma gebruikt, maar in de geurmarketing wordt juist gebruik gemaakt van geurmixen.

Geuren zijn namelijk opgebouwd uit topnoten, hartnoten en basisnoten. Topnoten zijn de geuren die in de eerste minuut na het opbrengen dominant zijn, deze geuren zijn na een minuut of tien nauwelijks meer te ruiken.

Veel voorkomende geuren in topnoten zijn gember en citroen. Hierna doen de hartnoten hun werk, die bestaan uit vrijwel alle rustgevende geuren, vaak bloemgeuren.

Ze worden ook wel het hart van een geur genoemd. Als laatst, na ongeveer één á twee uur komen de basisnoten op. De basisnoten en hartnoten samen geven de geur haar identiteit.

Als basisnoten worden vaak muskus, gras en de geur van hars gebruikt. Door deze opbouw komen geuren optimaal tot hun recht bij verspreiding middels een geursysteem, dit is de kracht van de geur.

Gelukkig slaap ik weer lekker! en dat allemaal dankzij geur 😊.

Uitgelichte berichten
Volg ons

Schrijf in op onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van artikelen en nieuws over geurmarketing. Vul hieronder je mailadres in en klik op inschrijven.

Recente berichten