'Dan maar niet kopen..'


Nou om te beginnen, ik ben dus student, wat voor mij dus betekent dat ik het niet breed heb. Als ik dan eens een keer ga winkelen laat ik me natuurlijk weer verleiden door dat ene shirtje of die leuke broek. Maar eerst even passen, voordat ik er thuis achter kom dat ik er niet in pas of dat het als een zak zit. Ten eerste staat er vaak een rij bij de paskamers, want ik winkel natuurlijk bij grote en goedkopere winkelketens. Als ik vervolgens bij de paskamers aankom en het ruikt er naar zweet (wat helaas ook vaak het geval is), dan staat dat mij zo tegen dat ik negen van de tien keer denk ‘laat maar, ik besteed mijn geld wel ergens anders'. Ik was bijna om, maar nèt die nare geur in de paskamer heeft mij doen besluiten het kledingstuk toch maar niet te kopen. Als er nou een frisse geur had gehangen, had ik die impulsieve aankoop waarschijnlijk echt wel gedaan.

De Filosofie achter de geurmarketing

[endif]--Dit is een voorbeeld van situaties waarbij mensen iets juist nèt niet kopen door de vieze geurtjes. Denk ook maar eens aan een bakker, je loopt veel sneller naar binnen als er een verse broodgeur hangt dan wanneer er een afwasgeur hangt. In een koffietent neem je veel sneller nog een koffietje als het er naar verse koffie ruikt. Of als het in een boekenwinkel fris ruikt, blijf je hier eerder door de boeken snuffelen dan als het er muf ruikt.

In een tweedehandswinkel ruikt het vaak muf wat ook niet uitnodigt om door de kledingrekken te snuffelen.

Ik ben zelf al snel vies van tweedehands spullen, maar als er dan ook nog zo’n doordringende muffe geur hangt pas ik al helemaal.

De filosofie hierachter is eigenlijk heel erg simpel. Als het ergens lekker ruikt nodigt dit uit langer te blijven. Een neutrale geur doet niks positiefs dan wel negatiefs en een vieze geur zorgt ervoor dat je weg wilt. ![endif]--

Uitgelichte berichten
Volg ons

Schrijf in op onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van artikelen en nieuws over geurmarketing. Vul hieronder je mailadres in en klik op inschrijven.

Recente berichten
Archief