De geur van aantrekkingskracht ❤


Happy valentines day! Helaas ben ik op deze dag weer eens single, maar natuurlijk wel altijd een beetje op zoek naar een leuke jongen. Maar ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Met uitgaan zijn er veel soorten mannen. Je hebt de te dronken mannen, de arrogante mannen, de gretige mannen, de verlegen mannen èn de stinkerds, in mijn ogen dan. Al is hij misschien nog zo lief of knap, als hij in mijn ogen stinkt, dan ben ik er al snel op afgeknapt. Zoals je misschien al is opgevallen gebruik ik heel vaak ‘in mijn ogen’ en dat doe ik heel bewust. Wat ik namelijk heel vies vind ruiken, vindt iemand anders juist weer heel lekker. Hoe onwerkelijk het ook lijkt dat iemand zich aangetrokken voelt tot die 'in jouw ogen' stinkende man, toch is het niet zo raar.

Hoe kan dit?

Mannen scheiden bepaalde soort stofjes af via hun lichaam, deze stofje worden feromonen genoemd. Dit stofje bepaalt voor vrouwen of ze iemand aantrekkelijk vinden.

De feromonen brengen namelijk een seksuele boodschap over.

Vrouwen, die de geur opvangen vinden sommige feromonen lekkerder ruiken dan mannen en iedereen vindt andere feromonen ook weer anders ruiken (Klooster, 2014). Dus er zijn echt vrouwen die die stinkende man heel lekker vinden ruiken.

Aantrekkingskracht in de geurmarketing

[endif]--Feromonen kunnen natuurlijk niet uit een geurverspreider komen. Er is wel een manier om mannen en vrouwen apart aan te trekken door middel van geur. Mannen worden uit nature aangetrokken tot een vrouwelijke geur en vrouwen juist tot een mannengeur. Met dit in je achterhoofd kan je gaan spelen met de smaak van de mensen. Als je nu in een vrouwen modezaak een mannenparfum verspreidt, vinden de vrouwen dit heel lekker. Hun winkelervaring krijgt een boost, door de geur van ‘man’. Ditzelfde geldt voor vrouwengeuren in een mannenmode zaak. Op deze manier kan spelen met de aantrekkingskracht tussen mannen en vrouwen in de geurmarketing. ![endif]--

Uitgelichte berichten
Volg ons

Schrijf in op onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van artikelen en nieuws over geurmarketing. Vul hieronder je mailadres in en klik op inschrijven.

Recente berichten