'Vieze geur? Dag summerbody!'


De zomer komt eraan en iedereen gaat weer hard trainen voor een ‘summerbody’. Jaja ik ben ook zo’n persoon dat in de winter een meer sponsorende lid is van de sportschool en pas richting de zomer haar geld eruit haalt. Gelukkig ben ik niet de enige met deze mentaliteit. Maarja, dan kom ik op de sportschool, super gemotiveerd, maar een ding houdt mij tegen. Er hangt namelijk een muffe, overheersende zweetgeur. Nou, ik probeer dus zo weinig mogelijk apparaten en voorwerpen aan te raken en na het sporten was ik snel mijn handen. Alhoewel ik nog helemaal fris naar de sportschool toe ging, voelde ik mij bij binnenkomst al vies.

Misschien waren die apparaten wel schoon, maar de geur in de gehele ruimte gaf mij het gevoel alsof ik al een hele zware work-out achter de rug had, terwijl ik nog niet eens een warming-up had gedaan.

Hoe wordt geurmarketing toegepast in sportcentra?

Als sportschool is dit het laatste wat je wilt bereiken. Het doel is juist zo veel mogelijk tevreden klanten. Gelukkig kan een geurverspreider de muffe geuren verbloemen, ze werken in dit geval als probleem oplosser.

De geursystemen worden in zowel de sportzalen als in de kleedkamers gebruikt, zodat het overal hetzelfde ruikt. Het kan ook zo zijn dat sportscholen juist wel het doel hebben om een beleving of imago te ondersteunen. Vaak heeft een sportschool namelijk een wellness gedeelte, waarbij een rustgevende geur het rustgevoel zal ondersteunen. Ook wordt er regelmatig een koffiegeur bij de bar verspreid, waardoor mensen na het sporten sneller nog even een koffietje komen doen. Sportscholen kunnen ook hun identiteit ondersteunen met een specifieke geur, dit doen ze door bij de entree deze specifieke geur te verspreiden. Hierdoor zal men bij binnenkomst elke keer weer de sportschool herkennen. Dus zelfs als je even gaat sporten is geur een belangrijke factor, want geur is er altijd en overal en kan veel verpesten of juist goedmaken.

Uitgelichte berichten
Volg ons

Schrijf in op onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van artikelen en nieuws over geurmarketing. Vul hieronder je mailadres in en klik op inschrijven.

Recente berichten