'Zorgt geurmarketing voor meer omzet?' 'Nee!'

'Testen in een Amerikaans casino tonen aan dat de omzet van gokspelen met 48% toenam na het introduceren van bepaalde geuren.’ - Hirsch, 1995 IJA

​​

‘Het verspreiden van de geur van versgebakken brood in een supermarkt in de VS deed de verkoop van brood verdrievoudigen.’ - Hirsch, 1995, IJA


‘Prof. Dr. Anja Stöhr van de technische en wetenschappelijke hogeschool in Dresden, IKEA, de grote warenhuisketen en Dr. A.R. Hirsch hebben in verschillende studies de werkingen van geurmarketing getest, met verbazingwekkende uitkomsten: Verblijfsduur + 54% Klanttevredenheid + 7%. En niet alleen dat…… de omzet kan, volgens Professor Stöhr in haar proefschrift "Air Design als succes factor in de Handel”, tot 6% stijgen.'


Dit klinkt allemaal veelbelovend, toch? Heel veel onderzoeken wijzen uit dat geurmarketing de omzet met 2% tot wel 50% zal laten stijgen. Maar wat is er van waar? Wij geloven niet dat alléén geur de omzet kan verhogen. Buiten dat deze cijfers niet 1 op 1 te vertalen zijn naar jouw winkel, zijn er ook veel andere factoren die meespelen bij de bevordering van de verkoop.

Stel je voor, het ruikt super lekker in een winkel, maar de verkoopster snauwt je af of de muziek past totaal niet bij de winkel, dan zal de omzet echt niet opeens omhoog gaan door dat lekkere luchtje. Heavy metal in de bijenkorf, nou ik ben weg hoor!

Geur kan het niet alleen, het moet een onderdeel zijn van je inrichting. Om de omzet te verhogen is het belangrijk om alle factoren zo optimaal mogelijk te benutten.

Een vriendelijke verkoopster in een goed verzorgde winkel, met passende muziek, een goede temperatuur en daarbij een lekkere geur. Als al deze factoren goed zijn, dan heb je een prettige winkelomgeving gecreëerd. Dus om de grote vraag van alle winkeleigenaren te beantwoorden: Nee, geurmarketing alleen zorgt niet voor een hogere omzet, maar het draagt er wel degelijk aan bij.

Uitgelichte berichten
Volg ons

Schrijf in op onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van artikelen en nieuws over geurmarketing. Vul hieronder je mailadres in en klik op inschrijven.

Recente berichten
Archief