Geurmarketing geeft nieuwe dimensie aan workout - Aromasolutions in BodyLife magazinegeurverspreiding sportschool, geurmarketing sportschool

Vriendelijke en ervaren medewerkers, professionele personal trainers, de nieuwste fitnessmachines en op maat gemaakte trainingsprogramma’s waren ooit gebieden waarop de top fitnessclubs zich onderscheidden. Vandaag de dag verwachten leden echter meer van u.

In een zeer competitieve omgeving is geurmarketing de perfecte manier om uzelf positief te onderscheiden van uw concurrenten. Niet op prijs, maar op welzijn en beleving voor uw leden. Met geurmarketing verhoogt u het welzijn van uw leden en zorgt u voor een stimulerende sportomgeving en hogere klanttevredenheid. Een omgeving waarin mensen graag terugkomen! Geur bepaalt ruim 70% van onze dagelijkse emoties, hoog tijd om daar gebruik van te maken!

Hygiëne en netheid Wellicht de meest voor de hand liggende toepassing van geurmarketing binnen de fitness branche is het neutraliseren van onaangename geuren als zweet. Geurverspreiders worden ingezet in kleedkamers en sportzalen om een aangename sportomgeving te creëren en een frisse indruk te maken op uw leden. Geur bepaalt voor een groot deel onze perceptie van hygiëne en frisheid. Een lekker ruikende omgeving wordt gepercipieerd als schoner en netter. De 100% etherische oliën hebben bovendien een anti-bacteriële werking en helpen om de verspreiding van bacteriën via de lucht tegen te gaan. Met geurmarketing creëren we een veilige en gezonde sportomgeving.

Er is echter zoveel meer mogelijk met geurmarketing. Met geurmarketing geeft u uw sportschool allure en onderscheidt u uzelf van uw concurrenten. Met 100% pure aroma’s creëert u een veilige sportomgeving waarin mensen zich op hun gemak voelen en waarin ze gestimuleerd worden het maximale uit zichzelf halen. Met geurmarketing versterkt u uw merk en biedt u uw leden dag na dag een fantastische sport ervaring.

Vitaliteit en energie in sportzalen met speciale fitness aroma’s Aroma Solutions heeft speciale fitness geuren die een bewezen positief effect hebben op ademhaling en uithoudingsvermogen. De aroma’s zijn ontwikkeld om bepaalde neurologische reacties binnen het lichaam te bevorderen. Zo stimuleert u uw leden het maximale uit zichzelf te halen.

Het Arosport Cardio aroma bevat o.a. pepermunt en gember die een positief effect hebben op de ademhaling. Het Arosport Conditioning aroma stimuleert het uithoudingsvermogen en de concentratie. Deze sportschool geur combineert de energieke en stimulerende eigenschappen van bergamot, sinaasappel en eucalyptus met de kalmerende en rustgevende voordelen van witte cypres en zwarte peper. Gebruik deze verfrissende mix tijdens het sporten voor vitaliteit en uithoudingsvermogen. Deze etherische olie stimuleert de ademhaling. Andere verkwikkende sportschool geuren zijn Mint Motion en Pure Peppermint. Arosport Cooldown heeft juist kalmerende eigenschappen en is daarmee ideaal voor de cooling down. Al deze aroma’s hebben bovendien de eerder genoemde anti-bacteriële werking.

Zet uw zorgen aan de kant Steeds meer sportscholen hebben een sauna of zelfs een compleet wellness gedeelte. Geurmarketing kan ingezet worden om de ultieme wellness ervaring te creëren. Sauna’s en stoombaden met de geur van eucalyptus en pepermunt zorgen ervoor dat uw leden zich ontspannen en de dagelijkse stress van zich af laten glijden. Uw leden brengt u even in een andere wereld waarin ze hun dagelijkse zorgen achter zich kunnen laten. Uw klanten voelen zich herboren.

Gastvrijheid en hospitality Zet geurmarketing in bij uw entree en maak direct een gastvrije indruk op uw leden. Ga nog een stap verder en laat een eigen signatuurgeur ontwikkelen. Op basis van uw wensen wordt in nauwe samenspraak met onze parfumeurs een unieke ‘eigen’ geur ontwikkeld. Deze geur versterkt uw merk en imago en vormt de ultieme herkenning voor uw klanten.

Geurmarketing kan tot slot ook ingezet worden bij uw bar om de verkoop van koffie of een gezonde lunch te stimuleren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de geur van cappuccino.

Geurmarketing heeft de toekomst

Geurmarketing sluit naadloos aan bij toekomst trends als Immersive fitness waarin 3D componenten toegevoegd worden aan de workout. Hoe gaaf is het als leden virtueel over bospaden fietsen om dan een outdoor geur te verspreiden die hen helemaal op laat gaan in de ervaring.

__________________________________________________________________________________

Ervaringen van Warren’s Sportinstutuut met geurmarketing Onze geuren en geurverspreiders worden al ingezet bij diverse sportscholen wereldwijd en binnen Nederland, waaronder Fitness First, V Club en Technogym. Eind 2013 zijn wij een samenwerking aangegaan met Warren’s Sportinstituut in Hellevoetsluis voor geurmarketing binnen zijn sportschool. Hieronder zijn ervaringen met onze geurverspreiders. Warren’s Sportinstituut gebruikt in zijn sportschool een combinatie van olie geurmachines met de Spirit Pro geurverspreider.

Waarom heb je gekozen om geur te gaan gebruiken binnen de sportschool? Ik vind dat geur zorgt voor een nog completere beleving, geurbeleving stelt mij in staat om bepaalde accenten te leggen binnen de sportschool. In de inrichting van onze sportschool hebben wij dus eigenlijk nog een element toegevoegd namelijk geur. Klanten van ons kunnen in een nog prettigere ambiance sporten en vertoeven.

Hoe ging het traject in z’n werk? In overleg met Habitat Solutions hebben we eerst gekeken naar de verschillende technieken waarmee we onze verschillende ruimtes kunnen gaan begeuren. Toen we de technieken hebben gekozen, hebben we een overleg gehad met betrekking tot de verschillende geuren en de belevingen die je kan creëren met een geur.

Vervolgens hebben we proefopstellingen geplaatst om te ervaren waar het geursysteem optimaal werkt en de geuren het best tot z’n recht komen.Vervolgens zijn de geursystemen definitief geplaatst. Bij Warren’s sportinstituut hebben we nu twee ‘natte’ inbouw geursystemen, deze gaan via het centrale ventilatiesysteem en in de entree hebben we een ‘droog’ systeem staan.

Hoe wordt geur toegepast binnen Warren’s Sportinstituut?


Geurverspreiding sauna sportschool, geurmarketing, sauna geur

Wij hebben ervoor gekozen om bij de entree van onze sportschool een unieke aantrekkelijke geur te verspreiden waardoor klanten zich welkom voelen. In de kleedkamers en fitnesszaal hebben we een andere geur, namelijk de mint-motion geur, deze geur kenmerkt zich door het frisse en schone karakter. In de sauna hebben we gekozen voor een derde geur, deze geur is pepermuntachtig. Dit sluit perfect aan bij de beleving van een sauna en zorgt ervoor dat onze klanten meer in staat gesteld worden om te ontspannen.

Hoe is je eigen ervaring met geurbeleving en hoe is de ervaring van klanten? Ik vind dat geur echt iets toevoegt aan de beleving van een sportschool, wij zijn er al iets langer mee bezig en je ziet ook dat de technieken zich enorm hebben verbeterd in de afgelopen jaren.

Het is belangrijk dat je de geur afstemt bij de behoefte die je als sportschool hebt. Klanten vinden het natuurlijk van enorm belang dat ze sporten in een frisse en schone omgeving en dit kan je door middel van geur accentueren. Wij krijgen het ook terug van klanten dat ze het lekker vinden ruiken en prettig vinden sporten in onze ambiance.

Klik hier voor het originele artikel

#geurmarketing #geurverspreiding #geurmarketingsportschool #bodylife #fitnessgeur #naregeurenverwijderen #ontgeuren

Uitgelichte berichten
Volg ons

Schrijf in op onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van artikelen en nieuws over geurmarketing. Vul hieronder je mailadres in en klik op inschrijven.

Recente berichten