RET: geurtje in lift metrostation moet urinegeur verdrijvenMet een zelf bedacht systeem van luchtjes gaat de Rotterdamse RET de strijd aan met wildplassers die dagelijks liften vervuilen.

“We hebben geklaagd en gebeld als het stinkt, want het is vooral vervelend voor oudere mensen en moeders met kinderwagens die de lift zo hard nodig hebben.” Hasdi Sophia, medewerker van Albert Heijn op station Beurs, merkt ook dat de lift iets frisser is. Het Rotterdamse vervoersbedrijf RET gaat met luchtdispensers urinelucht in liften op metrostations verdrijven. Het is volgens het bedrijf één van de grootste ergernissen van reizigers die afhankelijk zijn van de lift. De RET begint met een proef op elf stations in achttien liften waar de meeste klachten over binnenkomen.

“We maken de liften elke dag schoon en als het nodig is twee keer, maar tegen die luchten is weinig te doen”, legt Eline Klooster van de RET uit. “We hebben bij de fabrikanten van liften geïnformeerd naar een oplossing tegen de urinestank, maar die bleek er niet te zijn. Daarom hebben we zelf een oplossing ontwikkeld.” De luchtdispensers zijn geplaatst in achttien liften waarover de meeste klachten binnenkomen. “We hebben vijf luchtjes die we de komende maanden gaan testen. Dat zijn fresia, lavendel, citrus, sinaasappel en dennengeur”, aldus Klooster. “Via stickers met een qr-code vragen we reizigers om hun ervaring met ons te delen.” Over een paar maanden moet dan duidelijk zijn welke geur het beste de urinelucht te lijf gaat.

Bij station Beurs heeft nog niet iedereen door dat er een luchtje in de lift hangt. Moeder Jamilia met zoontje Jayden maakt bijna dagelijks gebruik van de lift. “Nou, nu je het zegt ruik ik wel wat anders. Maar ik had mezelf al getraind om me adem in te houden in deze lift vanwege de urinelucht.” Ze vindt het goed dat de RET werkt aan een oplossing. “Maar maak dan ook voor de entree van de lift boven even goed schoon, want daar stinkt het nog heel erg naar pis.”

De proef van de RET loopt een half jaar. Daarna wordt bekeken welke luchten er het meest worden gewaardeerd door de reizigers.

Bron: metronieuws.nl.

Mede mogelijk gemaakt door Aromasolutions De aroma's van de RET zijn geleverd door Aromasolutions. RET heeft zelf het geursysteem ontwikkeld waarmee de geur verspreid wordt.

#geurmarketing #geurverspreiding #geurverspreidingopenbaarvervoer #geurverspreidingstation #naregeurenverwijderen #ontgeuren

Uitgelichte berichten
Volg ons

Schrijf in op onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van artikelen en nieuws over geurmarketing. Vul hieronder je mailadres in en klik op inschrijven.

Recente berichten