Home / Over ons / Veiligheid en Kwaliteit

Veiligheid en kwaliteit staat voorop

Aroma Solutions levert alleen geuren van de allerhoogste kwaliteit. Hierdoor bent u verzekerd van geuren die een gelijkmatig en aantrekkelijk aroma afgeven zonder scherpe chemische ondertonen die geuren van een mindere kwaliteit vaak verspreiden. Wij bieden aroma olies en etherische oliemixen aan. De aroma olies zijn samenstellingen van diverse ingrediënten. De etherische oliemixen  zijn mixen van 100% puur etherische oliën, zonder verdunningen of toevoegingen. Alle aroma's en geurverspreiders zijn deugdelijk verpakt. 

IFRA richtlijnen

Onze geuren worden geproduceerd volgens de strengste IFRA (International Fragrance Association) richtlijnen. De IFRA richtlijnen vormen wereldwijd de standaard voor risicobeheersing en het veilige gebruik van parfum ingrediënten in de aroma industrie. De richtlijnen zijn onderdeel van de 'IFRA Code of Practice' en zijn gebaseerd op onderzoek uitgevoerd door een onafhankelijk expert panel. Het panel bestaat uit gerennommeerde internationale experts op het gebied van toxicologie, farmacologie en dermatologie. Zij evalueren of een aroma geen gevaar vormt voor de gezondheid van gebruikers. Het Research Institute for Fragrance Materials (RIFM) is de wetenschappelijke tak van de IFRA en is verantwoordelijk voor het aanleveren van heldere informatie over de veiligheid van materialen.

Voor al onze geuren zijn op aanvraag Material Safety Data Sheet (afgekort MSDS) veiligheidsinformatiebladen beschikbaar. In dit document vindt u meer informatie over de risico's van het aroma en aanbevelingen voor het veilig gebruik ervan. Belangrijke informatie en veiligheidsinstructies vindt u uiteraard ook op de etiketten.

Advies op maat?

T: 0180-642070

Of neem contact op per mail:

conform IFRA richtlijnen